Attraktioner nær dit feriehus

Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland er der nok at tage fat på, uanset hvor stor man er. Her er store udfordringer til større børn og

barnlige sjæle - og små udfordringer til de mindste af vores gæster.

Action, fart og spænding vil altid være en vigtig del af Fårup Sommerland. Her er højt til loftet og masser af muligheder for, at hele familien kan få adrenalin i blodet.

Tag badetøjet under armen - og glærd dig til en masse våde oplevelser for hele familien.

Som på enhver anden skovtur er et af dagens højdepunkter den gode mad og drikke. Pausen, hvor hele familien slapper af og ruster sig til flere oplevelser for krop og sjæl.

I Fårup Sommerland er der rigeligt at vælge imellem. Snup et fast-food måltid, køb noget fersk kød og grill selv på en af de tændte grills, gå ombord i en lækker pizza/pasta- eller grillbuffet, spis i Restaurant Loen - eller medbring picnickurv og spis i det grønne.

Fårup Sommerland • Pirupvejen 147 • 9493 Saltum • Tlf.: 9888 1600
www.faarupsommerland.dk

Tivoli Aalborg

TIVOLILAND er en "verden" af spændende oplevelser. Mange af stjerneattraktioner er lavet specielt til tivoliland, og kan derfor kun opleves her. Den største attraktion er den 40 meter høje Boomerang - en rutschebane der både kører igennem skruer og loop.

TIVOLILAND er et af de største forlystelsesanlæg i Danmark, og vi har siden starten i 1946 givet "kvalitet i morskaben". Her på vort web-sted kan De "prøve" nogle af vore fantastiske attraktioner, ved at "klikke" rundt efter behag. De kan finde alle de praktiske oplysninger såsom åbningstider og billetpriser, eller man kan i den muntre afdeling prøve kræfter med kanonen i vort skydetelt "Ram klovnen".

Når De besøger TIVOLILAND - alene, som par, med familie eller med venner fra ind- og udland, vil De opleve festlige forlystelser i lange baner.

 Vi har attraktioner til hele familien i et smukt haveanlæg med tusindevis af blomster og store springvandsanlæg!

Tivoliland Aalborg • Karolinelundsvej • 9000 Aalborg • Tlf.: 9812 3315
www.tivoliland.dk

Ørnereservatet

I den lille by Tversted mellem Hjørring og Aalbæk ligger Ørnereservatet placeret i naturskønne omgivelser.

Oplev verdens største ørne blive fodret og udfolde sig frit over toppen af Danmark! Se den majestætiske ørn i øjnene og mærk vingesuset tæt over dig - også den lynhurtige vandrefalk vil vise sin flyvekunst. Hør om falkejagten, en jagtform hvor man er tættest på naturen, og se træningen af rovfuglene på Ørnereservatet.

Ørnereservatet • Skagenvej 107 • 9881 Bindselv • Tlf.: 9893 2031
www.ørnereservatet.dk

 

 

Nordsøen Oceanarium

Museet har siden åbningen i 1984 været en af Danmarks største turistattraktioner. Nordsømuseet kom for alvor på verdenskortet, da Oceanariet - et gigantisk akvarium med 4,5 mio. liter vand blev indviet i 1998.

I det store udendørs sælbassin, Sælariet, kan publikum komme tæt på de to sælarter, der er almindelige i danske farvande, den spættede sæl og gråsælen. Sælariet rummer 800.000 liter saltvand, og forsynes hele tiden med frisk vand.

Da der er rigtig mange ting man kan se i Nordsømuseet, vil vi foreslå at tage et kig forbi deres hjemmeside.

Nordsømuseet • Willemoesvej • 9850 Hirtshals • Tlf.: 9894 4444
www.nordsoe.net

Skagen Museum

Skagens Museum er skagensmalernes museum, og den faste samling rummer mange af de kendte hovedværker fra perioden i slutningen af 1800-tallet, hvor kunstnerkolonien havde sin storhedstid.

Skagens Museum blev stiftet i Brøndums spisesal på Skagen den 20. oktober 1908. Apoteker Victor Chr. Klæbel, hotelejer Degn Brøndum og malerne Michael Ancher, P.S. Krøyer og Laurits Tuxen blev valgt ind i den første bestyrelse. Opgaven var at samle kunstværker af skagensmalerne og skaffe økonomiske midler til opførelsen af en museumsbygning.

I somrene 1907-09 udstillede skagensmalerne i Teknisk Skole. Efter P.S. Krøyers død i 1909 blev hans bolig i Skagen Plantage taget i anvendelse som museum. I 1919 skænkede Degn Brøndum hotellets gamle have til Skagens Museum. Her påbegyndtes museumsbyggeriet i 1926 efter tegninger af arkitekten Ulrik Plesner. Byggeriet var

finansieret af private og fonde. De største bidragydere var Degn Brøndum, Laurits Tuxen og Ny Carlsbergfondet. Den nye museumsbygning blev indviet den 22. september 1928. Museets samling bestod på dette tidspunkt af ca. 325 kunstværker. Mange af dem var gaver fra kunstnerne.

I 1981 blev udstillingslokalerne forøget med en tilbygning tegnet af arkitekt, kgl. bygningsinspektør Jacob Blegvad. Samme arkitekt tegnede også museets seneste tilbygning, som blev indviet i 1990. Den blev opført med bistand fra Aage V. Jensens Fonde og forbedrede publikumsfaciliteterne. I 1997 flyttede museets administration ind i Teknisk Skole. I dag råder Skagens Museum over ca. 1700 kunstværker.


Skagens Museum • Brøndumsvej 4 • Boks 171 • 9990 Skagen • Tlf.: 9844 6444
www.skagensmuseum.dk

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er en af de største vandreklitter i Europa. Omkring 3,5 millioner m3 sand rummer den imponerende, 35-40 meter høje sanddynge, der danner en "miniørken" på næsten 1 km2. Med en gennemsnitshastighed på 15 meter (varierer fra 0 - 30) bevæger klitten sig med den fremherskende vind mod nordøst. 

Overalt langs den jyske vestkyst er sandflugten blevet bremset gennem sandflugtsdæmpning og ved anlæg af de store klitplantager, men her i Råbjerg Mile får naturen lov at råde. Gennem fredning er milens fortsatte frie vandring blevet sikret, om end der endnu ikke er taget højde for, at den om 100 år vil begrave hovedvejen til Skagen.

Set fra oven har milen en halvmåneform , med to "horn" vendt op mod den fremherskende sydvestenvind (se kortet). Klittypen kaldes også en "parabelklit". Sandet triller, hopper eller flyver med vinden op over milen og aflejres på milens stejle læside. I dette urolige miljø kan ingen planter trives.

På klittens flanker får planterne imidlertid fat og bremser sandflugten. Flankerne bliver standset i deres vandring og ligger tilbage som parabelklittens ben, medens den centrale del fortsætter sin evige vandring.

www.naturturist.dk/raabjerg/mile.htm

 

 

Den Tilsandet Kirke

Kirken, hvis navn er Sct. Laurentii kirke, menes opført i sidste halvdel af 1300-tallet og var på den tid den største i vendsyssel.

Den tilsandede kirke er en gammel kirke der blev tilsandet i 1700 tallet, sammen med den omkring liggende by. Det eneste der er tilbage af kirken, er kirketårnet. Kirken var engang Danmarks største, men blev lukket i 1795 pga. sandet. Den tilsandede kirke ligger ca. 5 km uden for byen, og ligger i en spændende natur.

www.skagenguide.dk/sight/sande.htm

 

 

 

 

 

 

Danmarks Saltcenter

Danmarks Saltcenter er et oplevelsescenter smukt beliggende ud til Mariager Fjord og er det eneste af sin slags i Danmark.

De kan tage en tur i vores Salt Fun Ride - En interaktiv biografoplevelse, som i et hæsblæsende tempo kommer igennem saltets historie.

For de legesyge er vores vandlegeplads nok en fristende mulighed.

I vores laboratorium har de mulighed for selv at syde salt eller gå i krig med andre forsøg. Selvfølgelig under opsyn.

Eller de kan tage en tur i Det Døde Hav, en enestående oplevelse, hvor det 37 grader varme vand med en saltprocent på 30, giver en fornemmelse af vægtløshed.

Danmarks Saltcenter • Ny Havnevej 6 • 9550 Mariager • Tlf.: 9854 1816
www.saltcenter.com

Farm Fun

Spændende dyr og sjove legeredskaber. Bla. Chincilla, Næsebjørn, Prydfugle og stort legetårn.

På Farm Fun er der mange dyr og forlystelser, og alle forlystelserne er gratis, når indgangsbilletten er betalt. (Ponyridning undtaget)

Her er plads til både børn og voksne. Børnene kan frit løbe omkring, medens de voksne slapper af med det medbragte kaffe, eller hygger sig i vores udendørs "cafe", hvor der sælges kaffe/the, is, slik, sodavand og meget mere.

Hver dag i sæsonen, vil der være gratis rundture i vores høvogn, hvor vi kører rundt og ser Farm Fun sådan lidt fra oven.

Farm Fun • Jerupvej 155 • 9982 Ålbæk • Tlf.: 9848 8114
www.farmfun.dk

Skansen i Hals

Den nuværende skanse er fra 1600-tallet, hvor den en overgang var i svensk besiddelse. Under 2. verdenskrig benyttede nazisterne den som millitært hovedkvarter. Der står endnu tre kanoner på skansen, ligesom Hals Museum holder til her.

Hals Muserum • Skansen 1 • 9370 Hals • Tlf.: 9875 0325
www.denmildekyst.dk/sider/skans-dk.html

 

Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo står du ansigt til ansigt med truede dyrearter. Her kommer du tæt på ca. 138 arter, svarende til ca. 1.300 spændende dyr fra hele verden. Men indtil næste gang du besøger haven, kan du her på hjemmesiden dagligt

Aalborg Zoo deltager i flere af de internationale kampagner der organiseres under den europæiske zoo forening EAZA. Dette skyldes ikke kun et ønske om at medvirke i det solidariske fællesskab der findes de europæiske zoologiske haver og akvarier imellem: Det er også en forpligtelse vi, som professionel zoologiske have, har over for samfundet.

Aalborg Zoo • Mølleparkvej 63 • 9000 Aalborg • Tlf.: 9631 2929
www.aalborg-zoo.dk

 

 

Aalborg Marinemuseum

Siden indvielsen i maj 1992 har Aalborg Marinemuseum til stadighed udbygget sin store samling. Søværnet, Farvandsvæsenet, rederier og mange andre kan se idéen i at skabe et stort, levende museum ved Limfjorden for de seneste 200 års maritime udvikling. En spændende attraktion, som hele året kan give oplevelser og viden til alle aldersklasser - og lyst til at komme igen, fordi der hele tiden er ny aktivitet.

Museet har allerede nu - som De sikkert har set - en samling af mindre og mellemstore skibe, især træskibe. Til disse fartøjer vil der blive opført en lys hal på 4-5. 000 kvadratmeter. Dels for bedre at kunne bevare skibene.

På ønskesedlen står også en biograf- og foredragssal som et levende, informativt center og et bibliotek, der kan rumme de mange bøger og arkivalier, museet allerede har eller har tilsagn om.

De kan således allerede glæde Dem til, at der venter ny oplevelser på Aalborg Marinemuseum, næste gang De kommer på besøg

Aalborg Marinemuseum • Vestre Fjordvej 81 • 9000 Aalborg • Tlf.: 9811 7803
www.aalborgmarinemuseum.dk

Nordjyllands Kunstmuseum

Det er et meget fleksibelt hus, som på grund af et mobilt skillevægssystem kan skifte karakter, alt efter hvilke udstillingstyper det skal passe til. Særligt må fremhæves de unikke belysningsforhold, der har medvirket til at gøre bygningen verdensberømt. Men også dens samspil med den omgivende natur bør fremhæves. To danske privatsamlinger danner grundstammen for museets faste udstilling. Den ældste, Anna og Kresten Krestensens samling, blev erhvervet i 1967. Her vises udviklingen fra naturalismen til den abstrakte kunst. J. F. Willumsen, Edvard Weie, Harald Giersing og Vilhelm Lundstrøm er eksempler på kunstnerne. COBRA er bl.a. belyst gennem værker af Ejler Bille, Asger Jorn og Egill Jacobsen.

Nordjyllands Kunstmuseum • Kong Christians Allé 50 • 9000 Aalborg • Tlf.: 9813 8088,
www.nordjyllandskunstmuseum.dk

 

 

 

Casino Aalborg

CASINO AALBORG ligger i hjertet af Aalborg – lige overfor den kendte Jomfru Ane Gade.

CASINO AALBORG byder på masser af oplevelser. Du kan spille Amerikansk Roulette, Black Jack, på spilleautomater eller Touchbet Roulette. Hvor meget, du vil spille for, er helt op til dig selv – du kan spille med indsatser fra 1 kr. Har du ikke lyst til at spille, er du velkommen til blot at kigge på spillene og opleve spændingen - eller nyde et glas i baren.

Mangler du inspiration til en hyggelig aften, tilbyder CASINO AALBORG pakkeløsninger med spisning og efterfølgende casinobesøg.

Casino Aalborg • Ved Stranden 14-16 • 9000 Aalborg • Tlf.: 9810 1550
www.casino-aalborg.dk

Hjerl Hede

Hjerl Hede er et af Danmarks store og spændende familiebesøgsmål, og er kendt langt ud over landets grænser for sine levendegørelser, hvor mere end 100 personer hver dag er med til at vise dagliglivet på landet for ca. 150 år siden.

Museumsverdenens allerførste levendegørelse blev gennemført på Hjerl Hede i 1932 og er siden blevet udbygget og forfinet, så det i dag er den mest omfattende levendegørelse, noget museum kan fremvise.

På Hjerl Hede kan du møde håndværksmesteren på sit værksted. Museet har en lang tradition for at vise nogle af vore gamle landhåndværk. Under levendegørelsen er værkstederne bemandet, og man kan opleve håndværkerne i autentiske rammer. Samlingen omfatter et karetmager- og hjulmagerværksted, et bødkerværksted, et rebslageri, et skomagerværksted, et træskomagerværksted, et drejerværksted og en smedie.

Hjerl Hede • Hjerl Hedevej 14 • 7830 Vinderup • Tlf.: 9744 8060
www.hjerlhede.dk

 

 

Sommerhus i Blokhus - Sommerhus i Skagen - Sommerhus i Hals
Webbureau Ultimate Web